A Glasshouse története

A megalakulás...

A Hartai Üvegház (Glasshouse) disco története már legendás, mivel '70-es évek végétől indult. Az épület eredetileg nem diszkónak, hanem üzemi konyhának épült. Az étterem rész 3x3 m-es üvegfalakkal volt körülvéve. A GLASSHOUSE (GH) név is erre utal. Ma ebből már - főként a hangszigetelés miatt - nem sok látszik.

Szombatonként gyakran vették igénybe tömegrendezvények céljából (lakodalom, családi rendezvények, évfordulók stb.). Akkoriban az egységnek volt egy nagyon ügyes, ízig-vérig vendéglátós fiatalember üzemeltetője, aki gondolt egy bátrat és elkezdett hétvégén - a szombati rendezvények miatt minden pénteken - disco-t tartani. Arról az időszakról is tudnának sokan regélni és aki azt átélte, az ma már a gyerekeit is szívesen engedi Hartára. Bár ma már egyéb rendezvény nem akadályozná a szombati bulikat sem, a több évtizedes hagyomány miatt fel sem merül bennünk a változtatás gondolata.

Kezdeti nehézségek

A nyitást követő időszakban a diszkóval szemben sok volt az ellenszenves megnyílvánulás, melynek következményeként az akkori pártbizottság bezáratta. Ez azonban akkora felháborodást keltett a szülőkben - hogy ne járjanak máshová a gyerekek - így rövid időn belül visszaállt minden a régi kerékvágásba. A Glasshouse a nyári szünettel megszakítva azóta is töretlenül működik. A lakosság toleranciája példaértékű. A hartai fiatalok büszkék arra, hogy a saját lakóhelyükön jó bulikat élhetnek meg és az ország minden tájékáról járnak ide bulizni. A hosszú évek alatt baráti, családias légkör és hangulat alakult ki. A fiatalok körében az ember kortalanná válik és sok-sok pozitív energiával töltődik fel.Ezért is járnak vissza sokan a "régi vendégek" közül.

A folyamatosan megújuló Glasshouse

Az évről-évre történő folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a korábbi "fapados" étkezőasztalos jelleg jelentősen átalakult. A korszerűsítésekre mindig nyáron kerül sor, amikor szintén hagyományosan a disco zárva tart.
A házigazda lemezlovasok tekintetében napjainkig három kiemelkedő rezidens lemezlovast emelnénk ki, az egyik 12 évig (Géczi Dee) , a másik kettő 4 évig (Dj Wallas és DJ Rolez) akik nem titkoltan nagyban hozzájárultak a klub sikeréhez. A 2009-es szezontól kezdődően pedig Dj Mika és Dj Gergő Laci a ház két residense.

Régi képek a Glasshouseból Régi képek a Glasshouseból Régi képek a Glasshouseból Régi képek a Glasshouseból Régi képek a Glasshouseból Régi képek a Glasshouseból Régi képek a Glasshouseból Régi képek a Glasshouseból Régi képek a Glasshouseból Régi képek a Glasshouseból Régi képek a Glasshouseból Régi képek a Glasshouseból Régi képek a Glasshouseból Régi képek a Glasshouseból Régi képek a Glasshouseból Régi képek a Glasshouseból Régi képek a Glasshouseból Régi képek a Glasshouseból

© 2024 Glasshouse Disco Harta - MINDEN JOG FENNTARTVA! Weboldalt készítette: Mika